Profiel

PROFIEL: WIE IS ROBERT KROESBERGEN

Tijdens mijn studie Commerciële Economie aan de HEAO Arnhem Nijmegen kwam ik in aanraking met het vak marketing. Vanaf dat moment ben ik mij gaan focussen op dit mooie vak. Meer informatie hierover lees je in mijn profiel als marketing- en communicatieprofessional hieronder.

Branding, content en strategie
Binnen het MarCom-vak ben ik met name geboeid door het merk, communicatie, content (strategie), perceptie, volgers en leiders (personen en organisaties). Maar ook door verbetering, vernieuwing, marketingstrategie en allerlei andere factoren die spelen bij het goed positioneren van een merk.

Bijblijven en verbeteren
 Ik vind het belangrijk om mezelf elke dag weer uit te dagen en te verbeteren.  Ik lees regelmatig nieuwe boeken en blogs over uiteenlopende onderwerpen. Over marketing, communicatie, en branding, maar ook bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

Studie is voor mij belangrijk. In 2012 heb ik een post-HBO masterclass ‘Branding en Positionering’ gevolgd. In 2015 een schrijftraining. En in 2019 heb ik mijn studie NIMA B Marketingcommunicatie afgerond.

Online marketing en social media
Verder houd ik mij in mijn werk graag bezig met Online Marketing en Social Media. Maar ik ben daarnaast ook vrijwilliger online marketing/social media bij Profootballspot.com  [2015-2016] en co-moderator van de Twitterchat #blogpraat [2010-2011]) geweest.

Ervaring en ambities
Inmiddels heb ik een schat aan ervaring. Zowel uitvoerend (zie Portfolio) als strategisch. Mijn ervaring en gedachtes over marketing, management en strategie deel ik onder andere door het schrijven van blogs.

Ontspanning
Gitaar spelen, mountainbiken, lezen, muziek luisteren, wandelen en het volgen van American Football.

Persoonlijke eigenschappen

Top 5 van persoonlijke sterktes
1) Positieve instelling
2) Betekenisvol zijn voor anderen
3) Toekomstgericht
4) Geïntrigeerd door unieke kwaliteiten van personen. Focus op verschillen
5) Constante behoefte om prestaties neer te zetten

Welke overige kenmerken zijn typerend?
– Betrouwbaarheid / het nakomen van afspraken
– Behulpzaam
– Creatief
– Flexibel
– Mentaal sterk

MIJN HUIDIGE WERK IN MARKETING/COMMUNICATIE

Marketing Manager @ Dyade BV

Begin 2022 ben ik gestart bij Dyade als Marketing Manager binnen het onderdeel Dyade Academy. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de marketingstrategie, positionering en campagneplannen. Als leidinggevende krijg ik veel energie van het coachen en begeleiden van collega’s in hun werk en ontwikkeling. Zo zorgen we er samen voor de uitvoer en het behalen van de resultaten. Per april 2022 vervang ik daarnaast (tijdelijk) de directeur en begeleid ik ook de eventmanagers

MIJN VORIGE ERVARINGEN IN MARKETING/COMMUNICATIE

Senior Marketing Professional @ Qualizorg BV

Van 2016 tot 2022 heb ik gewerkt in de functie Senior Marketing Professional bij Qualizorg BV. Deze IT-organisatie richt zich op de zorgsector en staat voor een klantgerichte, transparante en doelmatige gezondheidszorg. Met gebruiksvriendelijke en vooruitstrevende IT biedt Qualizorg inzicht aan zorgverlener, patiënt en andere maatschappelijk belanghebbenden. Met de tool Qualiview is de organisatie marktleider.

Als Senior Marketeer heb ik mij bezig gehouden met het vormgeven en het uitvoeren van de marketing- en communicatiestrategie. Ik ben daarnaast betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Binnen het marketingteam ligt mijn specialisatie op gebied van strategie, branding, online marketing en social media marketing. En waar nodig ook op vlak van design (Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere en InDesign). In mijn functie was ik verantwoordelijk voor de aansturing van de content marketeer en marketing stagiaires.

Vrijwilliger online marketing @ Profootballspot.com
In 2015 en 2016 was ik betrokken als vrijwilliger online marketing bij de Amerikaanse website profootballspot.com. Bij dit platform zorgde ik voor fan-engagement, meer volgers en goede verspreiding van content voor de onderdelen Arizona Cardinals en NFL Draft. Daarnaast heb ik voor dit platform een aantal Engelstalige artikelen over mijn favoriete American Football team, de Arizona Cardinals, geschreven.

Marketing en Communicatie @ Techcomlight BV
Van eind 2014 tot en met 2015 was ik bij Techcomlight BV verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Techcomlight positioneert zich als dé daglichtprofessionals en is daarbij exclusief importeur van de Solatube® daglichtsystemen.

Marketing Manager Benelux @ BIA bv
In 2011 ben ik bij Hans van Driel/BIA gestart als Marketing Manager in de grondverzetbranche. In 2013 werd ik aangesteld als Marketing Manager Benelux. In deze functie was ik verantwoordelijk voor de strategische en uitvoerende marketing- en communicatie van BIA Benelux. BIA is in de Benelux-markt de officiële importeur van Komatsu grondverzetmachines – na Caterpillar is Komatsu de grootste speler voor (mijn)bouwmachines wereldwijd – Metso recyclingmachines, TecnoGen generatoren en Hatz motoren (enkel in België).

BIA Benelux maakt onderdeel uit van de BIA Groep dat met meer dan 1000 medewerkers zowel de markt in België, Nederland en Luxemburg bedient als ook in 20 landen in Afrika.

Mijn belangrijkste werkzaamheden waren; het uitvoeren van periodieke marktanalyse Benelux, definiëren/aanleveren gekwalificeerde leads aan sales, samenstellen van pakketten/prijzen om producten en diensten succesvol in de markt te zetten en het opstellen van de jaarlijkse marketing-/communicatieplannen en budgetten. Ik gaf daarbij leiding aan één marketingmedewerker.

Marketing en Communicatie @ Smits Rolluiken en Zonwering BV
Als marketing en communicatie medewerker bij Smits Rolluiken en Zonwering B.V. ben ik van 2005 – 2011 actief geweest in B2B en B2C marketing. Hoogtepunten waren het introduceren van Best Buy Smits, wat één van de meest succesvolle ‘brands’ op deze markt is geworden, en later de samenwerking met Nederlandse designer Jan des Bouvrie voor een collectie zonweringsproducten onder zijn naam.

Vrijwilliger PR @ Escape Poppodium Veenendaal
Tot en met 2014 ben ik als vrijwilliger PR bij Poppodium Escape Veenendaal betrokken geweest. Het meedenken over de PR activiteiten voor een poppodium is leuk en uitdagend. Het bereiken van publiek is dankzij de ontwikkelingen op gebied van online marketing en met de opkomst van social media kanalen erg interessant. Het schrijven van programma-, website- en persberichten voor voornamelijk een jonge doelgroep zorgde ervoor dat dit marketingwerk een mooie toevoeging was op mijn marketingervaring in de bouwbranche.

Voor een volledig functieprofiel verwijs van mijn huidige en vorige functies verwijs ik u naar mijn curriculum vitae.

AMBITIES

Ik vind het belangrijk mijn kwaliteiten en vaardigheden breed in te zetten bij een organisatie binnen het management en op gebied van marketing en communicatie. Mijn ervaring met strategische marketing, (marketing)communicatie, branding en positionering liggen in lijn met de volgende functiebenamingen:

1. (Online) Marketing Manager
2. Communicatie Manager
3. Social Media Manager
4. Manager Branding / Positionering