Snapchat inzetten voor marketing

Snapchat inzetten voor marketing

Je kan het niet gemist hebben. Snapchat is het helemaal! Logisch dat je je nu afvraagt ‘Moet ik Snapchat inzetten voor marketing?’ Hiermee bedoel ik natuurlijk niet alleen wanneer je als marketeer bij een organisatie werkt. Het kan ook gewoon voor je merk ‘IK’ of merk ‘ondernemer’ zijn.

Het social media platform Snapchat maakt inmiddels een enorme groei door. Waarom? Het is relatief nieuw. Het is leuk. Er kan op een speelse en creatieve manier weer echt engagement aan worden gegaan met vrienden en fans. Video is hot. Filters zijn leuk. En het is nu. Een Snap staat maar 24 uur op Snapchat. Dat zorgt ervoor dat je volgers regelmatig het platform – nee, jou – opzoeken om niks te missen. En het wordt niet meer alleen door jongeren gebruikt.

Een kijkje achter de schermen

Het leuke aan Snapchat is dat je je volgers een kijkje achter de schermen kunt geven. Als je Snapchat wil inzetten voor je marketing dan is dit dan ook mijn eerste tip. Mensen zijn nieuwsgierig en gek op exclusieve content. Waar ben je als organisatie eigenlijk de hele dag echt mee bezig? Op welke plek schrijf jij je blogs? Wat ben jij vandaag aan het ondernemen? Het werkt daarom ook heel goed om op Snapchat iets nieuws aan te kondigen en weer door te verwijzen naar je andere platformen.

Begint Snapchat voor je te werken? Leuk, dan ben je eraan toe om je netwerk te vergroten!

Je netwerk vergroten? Werk samen met je fans

Social media draait natuurlijk nog altijd om engagement. Ga die verbinding dan ook aan. Dit is ook het moment om je fans op Twitter en Facebook regelmatig te laten weten dat je exclusieve content hebt op Snapchat.

Zorg ook op Snapchat voor engagement. Reageer op Snaps door een persoonlijke boodschap terug te sturen. Attendeer je volgers op andere interessante, grappige, creatieve Snapchatters. Ook hier geldt namelijk: delen, geven en (later) terug ontvangen.

Oh ja. Dan is er natuurlijk ook nog de Snapchat Takeover. Een snelle en leuke manier – en juist voor merken ook een heel persoonlijke manier – om groei te realiseren. Met een Snapchat takeover gaat iemand anders voor jou content creëren. Het brengt jouw merk dichterbij. Al moet het natuurlijk wel authentieke content zijn. Een influencer op Snapchat kan er hiermee voor zorgen dat je veel nieuwe volgers erbij krijgt.

Snapchat inzetten voor marketing. Wat levert het op?

Snapchat, daar gaat natuurlijk weer aardig wat tijd in zitten? Net als met de andere platformen geldt voor Snapchat wat mij betreft dat het niet alleen gaat om directe ROI (Return on Investment). Ik geloof er juist in dat een consistente boodschap ervoor zal zorgen dat mensen je leren kennen en vertrouwen. Het resultaat komt dan vanzelf.

Snapchat verdient nu wat mij betreft de kans om te kijken of je het succesvol kunt inzetten voor je marketing.

Wil je Snapchat inzetten voor marketing? Stel jezelf dan wel eerst deze drie vragen:
1. Waar wil je om bekend staan?
2. Wat ga je hierover op Snapchat vertellen?
3. Welke doelen heb je en hoe ga je Snapchat inzetten om deze te bereiken?

 

Download Snapchat, (volg mij) en begin!

 


Robert Kroesbergen is een ervaren marketingprofessional. Helpt ondernemers en organisaties met hun strategie, (online) marketing, communicatie, social media, branding en positionering. Schrijft over zijn vak én soms ook over de Arizona Cardinals. Daarnaast zorgt hij als vrijwilliger online marketing bij het Amerikaanse NFL platform Profootballspot.com voor fan-engagement, ontzettend veel nieuwe volgers en het verspreiden van schitterende content.

 

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.