Hoe hoog leg jij de lat

Hoe hoog leg jij de lat?

Goed is goed genoeg. Mooie uitspraak. Vaak is het ook waar. Tenminste, als je de lat maar hoog genoeg hebt liggen. Hoe hoog leg jij de lat? Voor jezelf, je werk en je organisatie? En de mensen en bedrijven om je heen? Hoe kritisch zijn zij?

 

Geef de ruimte aan verbetering

Alles om ons heen verandert. Wordt beter. Mensen en organisaties worden kritischer. De verwachtingen veranderen. Gelukkig veranderen ook onze mogelijkheden. Nieuwe kennis, nieuwe tools.

Vaak zie ik dat er – bijvoorbeeld op gebied van marketing, communicatie en design – weer ruimte voor verbetering is. Het kan gaan om kleine dingen. In een ontwerp, de kwaliteit van een afbeelding, in content, in zoekmachine optimalisatie. Die kleine dingen die je eigenlijk nu direct al zou kunnen verbeteren bij al je content en materiaal die je nieuw gaat uitwerken.

En een omgeving die tegenwoordig ontzettend snel verandert, vraagt ook om een verandering van je strategie en in doelstellingen. Constante verbetering bij jezelf en je team. Nieuwe dingen leren, ontwikkelen, bedenken. Anders communiceren. Luister naar je klanten, kijk om je heen en geef jezelf de ruimte om aan deze verbeteringen te werken.

 

Leg de lat hoog genoeg!

Hoe hoog leg jij de lat vandaag? En morgen? Dat bepaal je natuurlijk zelf. Stap voor stap. Maak je werk van vandaag weer mooier dan gisteren. Beter dan dat van de concurrent. Of het allermooiste – en eigenlijk je echte doel – maak je werk beter dan je klant verwacht. Want dan leg jij de lat hoog genoeg.

 

Foto credit: Pixabay

Robert Kroesbergen is een ervaren marketingprofessional. Helpt ondernemers en organisaties met hun strategie, (online) marketing, communicatie, social media, branding en positionering. Schrijft over zijn vak én soms ook over de Arizona Cardinals. Daarnaast zorgt hij als vrijwilliger online marketing bij het Amerikaanse NFL platform Profootballspot.com voor fan-engagement, ontzettend veel nieuwe volgers en het verspreiden van schitterende content.

 

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.