Content regelmatig promoten

Waarom je niet bang moet zijn je content regelmatig te promoten

Nieuws, blog posts, white papers. Je hebt veel nieuwe ideeën. Vervolgens steek je er heel veel tijd in om dit uit te werken tot waardevolle content. Natuurlijk met visueel aantrekkelijk en ondersteunend beeldmateriaal. Yes, publiceren! En dan nu je nieuwe content regelmatig promoten op social media!

“Wacht? Content regelmatig promoten? Dat durf ik niet. Dat is toch irritant voor mijn volgers?”

Ik vind dat je dat per kanaal goed moet afwegen. Als je doel is om een ontzettend grote groep lezers en delers te bereiken met je gouden content tenminste. Investeren in promotie van je content zal – heel logisch – zorgen voor meer traffic, retweets en likes. Je laat daarbij ook zien dat je er zelf echt achter staat. Goed voor je reputatie!

 

Herhalen, herhalen of niet meer herhalen

Neem Twitter bijvoorbeeld. Veel van je volgers zullen je bericht waarschijnlijk missen als je je bericht alleen promoot bij publicatie. Twitter is dan ook één van de kanalen waar je de eerste dag gerust je bericht enkele keren kunt plaatsen. En ook enkele dagen na publicatie nog een paar keer onder de aandacht kunt brengen. Daarbij kun je je bericht ook tijdelijk pinnen, zodat deze bovenaan je profielpagina blijft staan.

Social media is gemaakt voor mensen. Voor interactie. Deel dus niet elke keer alleen de titel van je blog met een link. Maar stel bij het (opnieuw) plaatsen van je content op een (ander) platform bijvoorbeeld een vraag aan je lezers. Of maak je volgers er attent op als je interessante nieuwe reacties hebt gekregen op je artikel.

Op elk social media kanaal is de afweging voor promotie weer anders. Vraag je dus af hoe waarschijnlijk het is dat veel van je volgers een bericht gemist kunnen hebben. Door statistieken en reacties in de gaten te houden ontdek je wat werkt, waar het werkt en wanneer genoeg echt genoeg is.

 

Oudere content regelmatig promoten

En oudere content dan? Blijf denken aan je eerder geschreven content. Je parels – die je hoe dan ook regelmatig wil promoten – en je onderwerpen die opnieuw relevant zijn. Bijvoorbeeld omdat het in het (vak)nieuws is.  Het kan natuurlijk ook zijn dat een onderwerp elk jaar in een bepaalde periode weer actueel is. Ook kun je naar oudere content verwijzen als je iets nieuws hebt geschreven waarbij dit aansluit.

Heb je veel nieuwe volgers op je kanaal erbij gekregen? Dan kun je ervoor kiezen om juist voor deze personen je content nog eens te plaatsen. En tenslotte, als je je content hebt geactualiseerd of gewijzigd vanwege nieuwe inzichten, dan promoot je het natuurlijk ook opnieuw.

Is je content goed en relevant? Overdrijf je niet in de promotie ervan? Dan is er geen reden om bang te zijn dat je je content te vaak promoot.

 

Foto credit: Pixabay

Robert Kroesbergen is een ervaren marketingprofessional. Helpt ondernemers en organisaties met hun strategie, (online) marketing, communicatie, social media, branding en positionering. Schrijft over zijn vak én soms ook over de Arizona Cardinals. Daarnaast zorgt hij als vrijwilliger online marketing bij het Amerikaanse NFL platform Profootballspot.com voor fan-engagement, ontzettend veel nieuwe volgers en het verspreiden van schitterende content.

 

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.