Portfolio

Portfolio Robert Kroesbergen

In mijn werk combineer ik strategie, analyse en het creatieve deel van marketing en communicatie met elkaar. In deze portfolio zie je natuurlijk alleen de voorbeelden van het creatieve deel.

BEURZEN EN EVENTS

Voor verschillende organisaties heb ik de leiding gehad over het organiseren van beursdeelnames en evenementen.Van stands op vakbeurzen tot het neerzetten van grote op zichzelf staande evenementen. Op de pagina beurzen & evenementen vind je meer informatie en foto’s van een selectie beurzen en evenementen die ik heb georganiseerd.

Bia BV Infra Relatiedagen Gorinchem 2012 foto 04


E-MAILNIEUWSBRIEVEN

Nieuwsbrieven en campagnes via e-mail. Nog altijd één van de beste manieren om (potentiële) klanten en andere relaties te bereiken. Ik verstuur daarom elke week wel een nieuwe campagne. Mijn kennis van HTML komt hierbij goed van pas. Ook voor het ontwerpen van nieuwe sjablonen in de tool die ik vaak gebruik: Campaign Monitor.


SOCIAL MEDIA

Twitter en LinkedIn zijn mijn favoriete Social Media kanalen. Maar er zijn natuurlijk veel meer kanalen om succesvol je doelgroep te bereiken en te binden aan je content. In augustus 2014 lanceerde ik – in samenwerking met Apostle – bijvoorbeeld een Facebook-campagne voor BIA Benelux. In vier weken tijd werden op beide pagina’s voor Nederland en België circa 700 likes gegenereerd en 130 e-mailadressen verzameld. En op Twitter heb ik in 2015/2016 in een paar maanden tijd meer dan 4.000 American Football fans in Amerika weten te binden aan een nieuw Twitter-account.

Earth-Hour-2015

NFC championship


PERSBERICHTEN EN TEKSTEN SCHRIJVEN

In mijn carrière heb ik al heel veel persberichten en teksten geschreven. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Of het nu gaat om technische producten, ter aankondiging van een evenement, een introductie van een merk of een jubileum. Er is altijd iets te schrijven en te publiceren.

Gebruik maken van de kracht van content marketing en free publicity? Ik bespreek graag de mogelijkheden.


ONTWERPEN VAN LEAFLETS EN BROCHURES

In januari 2011 presenteerde ik bij Smits Rolluiken en Zonwering B.V. een nieuwe lijn leaflets. Kleurgebruik in het ontwerp, de
tekst en de fotografie. Allemaal maken ze onderdeel uit van een moderne en afwijkende stijl ten opzichte van de competitie. Geheel in lijn met de boodschap van het merk Smits: een sterk merk.

Afhankelijk van de wensen ontwerp ik zelf een flyer, leaflet, advertentie of brochure. Of begeleid ik deze projecten met professionele ontwerpers, fotografen en tekstschrijvers. In veel gevallen pak ik daarbij zelf de pen om de juiste briefing en content te genereren.

 


RESTYLE NIEUWE SHOWROOM SMITS

Hoe en waar ontvangt u uw klanten? Het is belangrijk een goede eerste indruk te maken. Begin 2010 heb ik gewerkt aan een ware metamorfose van de showroom / gespreksruimte van Smits. De nieuwe uitstraling is strak en modern. Door veel gebruik te maken van de kleur wit komt het geheel erg ruimtelijk over. De blauwe LED-verlichting in de displays versterkt dit gevoel. Verder is de showroom van alle gemakken voorzien. Hiermee sluit het in alle opzichten aan bij de positionering van Smits en haar merken Best Buy Smits en Jan des Bouvrie-zonwering.

 Showroom Smits Rolluiken en Zonwering B.V.


SAMENWERKING SMITS/JAN DES BOUVRIE

In 2009 werd door Smits een samenwerking gestart met designer Jan des Bouvrie en lanceerden zij diverse zonweringproducten op de markt. Een bijzondere samenwerking. Marketing speelde een belangrijke rol bij de succesvolle introductie. Van marktbenadering tot design van de communicatiemiddelen.

Een voorbeeld is het ontwerp van de website. Hierin geïntegreerd zijn een interview met Jan des Bouvrie en een film over de vrijstaande zonwering, de eyecatcher van de serie producten van Jan des Bouvrie. Uitnodigingen voor het speciale event, de brochures, promotiemiddelen, et cetera… alles ademende dezelfde merkbeleving. Alles was ‘Jan des Bouvrie zonwering by Smits’.

Website Jan des Bouvrie-zonwering