Consistentie cruciaal in branding

Consistentie cruciaal in branding

Of je nu zzp’er bent of werkzaam bij een grote organisatie, branding is een belangrijk onderdeel van groei en winstgevendheid van een bedrijf. Creatief en ondernemend als we zijn denken we bij groei vaak aan vernieuwing en verandering. Het net even anders doen dan de vorige keer. Iedereen verrassen en alles helemaal omgooien. Snapt de klant het trouwens nog waar het merk voor staat?

Een goede merkstrategie is nodig om onnodig gerommel met het merk te voorkomen. Om je merkidentiteit goed in de hoofden van klanten en prospects te krijgen is een consistente boodschap noodzakelijk. Niet voor niks houden bedrijven als Nike (Just do it) of Volkswagen (Das Auto) bijvoorbeeld jarenlang vast aan hun pay-off. Je hoeft niet altijd iets ‘fris en nieuws’ te presenteren als je iets in handen hebt waar goed op wordt gereageerd.

Het ontwikkelen van een merk gaat niet over één nacht ijs. Een sterk merk communiceert voortdurend dezelfde belofte en de unieke waarden door middel van woord en beeld. Het creëert door consistentie bewustzijn, erkenning voor product of dienst, klantbinding en loyaliteit, betere productwaardering en nieuwe leads.

Natuurlijk, ga met de tijd mee, maar denk vanuit je merkstrategie, -waarden en -beloften.


Robert Kroesbergen is een ervaren marketingprofessional. Helpt ondernemers en organisaties met hun strategie, (online) marketing, communicatie, social media, branding en positionering. Schrijft over zijn vak én soms ook over de Arizona Cardinals. Daarnaast zorgt hij als vrijwilliger online marketing bij het Amerikaanse NFL platform Profootballspot.com voor fan-engagement, ontzettend veel nieuwe volgers en het verspreiden van schitterende content.

 

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.