Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal?Gers Pardoel. Wie? Ja dat is wat ik dacht toen ik gevraagd werd om een stuk over hem te schrijven. De nieuwe Nederlandse hiphop sensatie zeg je? Nee, dat volg ik eigenlijk allemaal niet zo.

Thuis gekomen blijkt na twee seconden research dat ik zijn hits wel degelijk ken. Het verhaal, of in zijn geval het geluid, is zeer herkenbaar. Grote kans dat ik het ergens heb opgepikt. Onderweg in de auto, op het werk of op Youtube.

En met jouw merk of naam is dat net zo. Of je jezelf nu voorstelt aan onbekende mensen tijdens een netwerkbijeenkomst of je spotje over je bedrijf komt voor het eerst op de radio. Veel mensen onthouden maar zelden namen die zij niet eerder hebben gehoord.

Waar men wel verbindingen mee kan blijven leggen is het verhaal erachter. Je elevator pitch. Zorg dat je een opvallend en onderscheidend verhaal te vertellen hebt. Maak nieuwsgierig. Maar maak het niet te ingewikkeld. Iets wat men kan dromen en kan oplepelen. Naar kunnen informeren.


Robert Kroesbergen is een ervaren marketingprofessional. Helpt ondernemers en organisaties met hun strategie, (online) marketing, communicatie, social media, branding en positionering. Schrijft over zijn vak én soms ook over de Arizona Cardinals. Daarnaast zorgt hij als vrijwilliger online marketing bij het Amerikaanse NFL platform Profootballspot.com voor fan-engagement, ontzettend veel nieuwe volgers en het verspreiden van schitterende content.

 

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.