Bedankt voor je retweet? Zes tips om het anders te doen.

Social Media draait om het delen van informatie, nieuws, foto’s en interactie met elkaar hierover.  Wanneer mensen je gaan retweeten – vanwege je interessante of leuke tweets of gewoon omdat ze je aardig vinden – dan laat je ze natuurlijk weten dat je dit waardeert.

Maar zeggen we niet te vaak ‘dank je wel’ op Twitter? Bijvoorbeeld meer uit gewoonte dan dat het een oprechte uiting van dankbaarheid is? Of heb je je dankbericht voor nieuwe volgers geautomatiseerd? Denk dan eens na hoe het ook anders zou kunnen.

Gelukkig zijn er namelijk ook andere manieren om je waardering te tonen en ook echt de interactie aan te gaan. Niet alleen voor retweets, maar ook voor nieuwe volgers. Ik heb deze zes tips voor je waarmee je direct zult ervaren dat je meer uit Twitter kan halen.

Nieuwe volgers:

  1. Bedank je volger en stel ze op basis van hun profiel voor aan een ander account die misschien ook interessant is voor ze.
  2. Vraag eens wat je nieuwe volger doet, waarom hij/zij je is gaan volgen of wat zijn/haar interesses zijn.

Retweets:

  1. Vraag wat ze zelf van het onderwerp van je tweet of artikel vinden. Of wat was voor hem/haar het meest interessante stuk of de beste tip uit je blog?
  2. Hebben ze zelf een website of een blog? Reageer hier dan ook eens op.
  3. Heb je een ander artikel geschreven over hetzelfde onderwerp? Deel deze dan met hem/haar.
  4. Retweet zelf ook de interessante berichten van je volger.

Wat doe jij op Twitter om je dankbaarheid te tonen? Heb je andere goede tips die je mist in mijn lijst en graag zou willen delen? Laat dan hieronder je reactie achter.


Robert Kroesbergen is een ervaren marketingprofessional. Helpt ondernemers en organisaties met hun strategie, (online) marketing, communicatie, social media, branding en positionering. Schrijft over zijn vak én soms ook over de Arizona Cardinals. Daarnaast zorgt hij als vrijwilliger online marketing bij het Amerikaanse NFL platform Profootballspot.com voor fan-engagement, ontzettend veel nieuwe volgers en het verspreiden van schitterende content.

 

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.