Boekreview: Sociale media strategie in 60 minuten

Boek Sociale Media Strategie in 60 minuten, Jarno DuursmaAls ik begin aan een compact boek over een voor mij redelijk bekend onderwerp dat is getiteld ‘Sociale media strategie in 60 minuten‘ ben ik erg nieuwsgierig naar de inhoud. Na 60 minuten lezen blijkt het boek ondanks zijn geringe omvang toch erg compleet te zijn over het onderwerp. De schrijver, Jarno Duursma, heeft verstand van zaken en weet dat op een prettige manier over te brengen aan de lezer.

De inhoud van het boek is zeker waardevol voor iedereen die met sociale media wil beginnen binnen een organisatie en hier handvatten en argumenten bij zoekt om collega’s en management te overtuigen. Gebruik het boek als een checklist en je ziet eigenlijk niks over het hoofd.

Al (op goed geluk) begonnen met sociale media voor je organisatie en wordt dit reeds breed geaccepteerd en gedragen? Dan denk ik niet dat dit het boek is dat je succesvoller zal maken. Wie verdieping zoekt op gebied van strategie of inspiratie voor goede content zal op zoek moeten gaan naar andere bronnen. Het boek beschrijft wel het belang van een goede strategie en goede content, maar neemt je niet heel uitgebreid bij de hand hoe dit uit te werken.

Interessante onderwerpen in ‘Sociale media strategie in 60 minuten’, zowel voor een starter en de meer ervaren social media manager, vind ik de hoofdstukken doelgroepen en intern beleid. Het belang van de juiste keuzes en interne draagvlak binnen organisaties moge duidelijk zijn wanneer je met sociale media bezig bent.


Robert Kroesbergen is een ervaren marketingprofessional. Helpt ondernemers en organisaties met hun strategie, (online) marketing, communicatie, social media, branding en positionering. Schrijft over zijn vak én soms ook over de Arizona Cardinals. Daarnaast zorgt hij als vrijwilliger online marketing bij het Amerikaanse NFL platform Profootballspot.com voor fan-engagement, ontzettend veel nieuwe volgers en het verspreiden van schitterende content.

 

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.