Kies de beste waarheid

Kies de beste waarheidGaan we voor investering A of B? Links of rechts? In sommige gevallen kun je het simpel uitrekenen. In andere gevallen geldt het recht van de sterkste.

Maar wat is nu de beste waarheid? Vast staat dat de waarheid niet in het midden ligt. Ligt de waarheid dan aan beide kanten tegelijk of ligt de beste waarheid slechts aan één kant. Een berichtenwisseling op Twitter tussen mij en @jjvoerman zette mij aan het schrijven.

Zelfs als het om marketingstrategieën gaat is er niet slechts één beste waarheid. Dit is waarom Apple en Microsoft beide succesvol zijn of zijn geweest met een verschillende filosofie hoe de markt te benaderen.

En toch ligt de beste waarheid aan één kant? Ja. Het hangt allemaal samen met de variabelen die je zelf toe voegt. Daar waar je zelf waarde aan hecht. Of waar een ander meer waarde aan hecht en jij je daarin zult willen of moeten schikken. Het is een keuze. Een keuze die zorgt voor volledig geloof in richting, visie en doel.

De beste waarheid is de waarheid waar je (samen) voor kiest. Alleen dan kun je het optimale resultaat bereiken.

Nieuwsgierig naar de waarheid van @jjvoerman? Lees dan zijn blog post ‘de waarheid‘.

Comments

  • Dolf

    januari 12, 2012

    Mooie blog hoor! Hip themaatje 😉

    reply

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.