Hoop is geen strategie

Hoop is geen strategieHet einde van het jaar is in zicht. Betekent dit voor jou ook het hopen dat je de loterij wint, of hopen dat je volgend jaar meer omzet en winst draait? Het eerste heeft voornamelijk te maken met veel geluk, het tweede komt écht niet vanzelf.

Op 23 januari 2009 werd een open brief gepubliceerd op CBSNews.com van Benjamin Ola Akande. Hij schreef aan niemand minder dan Obama “Hope does not stop a recession. Hope cannot create jobs. Hope will not prevent catastrophic failures of banks. Hope is not a strategy.”

Hoop is geen strategie

Hoop kan je een positieve blik geven op de toekomst. Maar voor je carrière of bedrijf is alleen hoop hebben maar weinig waard. Hoop is geen strategie. Dus stel je een doel voor morgen, volgende week en een doel voor volgend jaar. Focus je op je doel en kom in actie. Alleen dan kun je kansen creëren en bereiken waar je op hoopt.


Robert Kroesbergen is een ervaren marketingprofessional. Helpt ondernemers en organisaties met hun strategie, (online) marketing, communicatie, social media, branding en positionering. Schrijft over zijn vak én soms ook over de Arizona Cardinals. Daarnaast zorgt hij als vrijwilliger online marketing bij het Amerikaanse NFL platform Profootballspot.com voor fan-engagement, ontzettend veel nieuwe volgers en het verspreiden van schitterende content.

 

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.