Wat je rijdt ben je zelf

Wat je rijdt ben je zelfEen persoonlijke smaak? Dat dacht je maar. Het onlangs verschenen boek ‘wat je rijdt ben je zelf’ van Erwin Wijman geeft eens te meer aan dat smaak onderdeel is van een sociale constructie. Om in je tienerjaren bij een bepaalde groep te horen of je te onderscheiden luister je hip hop of metal en draag je de meest hippe merkkleding of juist niet. Bij de keuze van je auto is dit niet anders.

Zie je nou wel. Het boek staat vol met de vele vooroordelen die men heeft bij automobilisten die merk A of merk B rijden, met welke auto je de aandacht trekt van het andere geslacht en de autokeuzes die bij je beroep en levensstijl horen. De kans op een match tussen je auto en jezelf is groot.

Je autokeuze heeft ook meer invloed dan je zou denken. Want maakt het je buurman, je collega of je klant echt wel wat uit wat je rijdt? Ja! Je auto maakt onderdeel uit van de eerste indruk die iemand over je heeft. Of de bevestiging daarvan. De twee woorden ‘te duur’ gaan altijd – als grap – door mijn gedachten als een leverancier met een te luxe auto aan komt rijden. Dit wordt direct gevolgd door ‘succesvolle zakenman of –vrouw’ en daarmee een aantrekkelijke zakenpartner.

‘Wat je rijdt ben je zelf’ is een leuk boek om door te bladeren. Verwacht als doorgewinterde marketeer geen vernieuwend materiaal, maar een vermakelijke samenvatting van psychologie en marketing rondom rammelende brikken, prachtige bolides, stoere scheurmonsters en jouw auto.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.