Zo goed als je volgende opdracht

Zo goed als je volgende opdrachtJe hoort het ze nog zo zeggen: ‘je bent zo goed als je laatste opdracht’. Uit je tas haal je een aantal referenties. Kleine en grote klussen die je dit jaar hebt afgerond. De één uitdagend, de ander vernieuwend. ‘Dat! Dat willen wij ook, maar dan zonder alle innovatieve poespas eromheen’, roept je opdrachtgever enthousiast.

Een weinig uitdagende klus ligt vervolgens op je pad. Minder interessant dan je laatste klus. Je baalt. Je hebt meer in je mars. Juist hier zag je mogelijkheden. Behalve dat je geen vooruitgang boekt, heb je de neiging deze opdracht af te raffelen. Daar gaat de kwaliteit van je portfolio.

Stop. Wat heeft je belet om een stap meer te presenteren? Presenteer geen opdrachten die je gedaan hebt, maar opdrachten die je met volledige overgave wilt doen. Valt de opdracht nog tegen – maar waarschijnlijk al een stuk rooskleuriger – dan zet je zelf een stap extra. Dit is de manier om jezelf uit te dagen en te vernieuwen.

Je bent zo goed als je volgende opdracht.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.