Pionier, zet je grens open

Pionier, zet je grens openZelf zwaaien met de armen is niet de oplossing om te kunnen vliegen. Icarus en Daedalus probeerden het met vleugels van een houten raamwerk, veren en was. Dit plan mislukt. Icarus vliegt te dicht bij de zon, de was smelt en hij stort neer. Dankzij het werk van pioniers als de gebroeders Wright weten we inmiddels wel beter.

Neem een voorbeeld aan Henry Ford. De mens had behoefte aan snellere paarden die niet moe zouden worden. Zo’n paard kon toch door geen mens gefokt worden? Niet veel later rolden vele T-Fords van de lopende band in de fabrieken van Ford.

De oplossing tot echte innovatie vind je door nieuwe gebieden te betreden. Dit betekent dat je de oplossing niet in verbetering moet zoeken, maar in verkenning buiten jezelf, bedrijf, branche en/of vakgebied. Zet je grens wagenwijd open om te ontwikkelen wat nog niet heeft bestaan. Stijg boven jezelf uit. Pionier.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.