Image Alt

Check de diversiteit van je netwerk

Check de diversiteit van je netwerkWe zijn geneigd te zoeken naar overeenkomsten in elkaar. Aan te sluiten bij mensen met dezelfde interesses. In veel kantines zit de verkoop bij verkoop, boekhouding bij boekhouding en management bij…. management. Je zit met z’n allen in de zorg, en drie van je collega’s zijn je beste vrienden.

En daarbuiten? Als concurrent A succesvol is met een nieuwe campagne, dan kopiëren we die toch! Of is het beter te leren van succesverhalen en de creativiteit voor ‘het-net-even-anders-doen’ te zoeken buiten de branche.

Wie zich buiten gebaande paden durft te begeven heeft een grote kans geïnspireerd te raken. Andere invalshoeken prikkelen de creativiteit. Een netwerk tjokvol diversiteit maakt het mogelijk verbindingen te leggen die anders nooit zichtbaar zouden zijn.

Actie! Ga morgen een gesprek aan met iemand van een andere afdeling tijdens de lunch. Zoek een inspirerende accountant op Twitter (tenzij je zelf accountant bent natuurlijk). Spreek op je volgende netwerkbijeenkomst met een reclameman, een coach en een makelaar. Je zult merken dat je met een hoofd vol ideeën en verbindingen huiswaarts keert. Diversiteit van je netwerk loont.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.