Image Alt

Goed product verkoopt zichzelf niet

Goed product verkoopt zichzelf niet“We’re obviously going to spend a lot in marketing because we think the product sells itself.” is een uitspraak die toebehoort aan Jim Allchin, ex-Microsoft. Ondanks dat de uitspraak erg flauw lijkt, vind ik toch dat het een belangrijke kern van waarheid bevat.

Een goed product verkoopt zichzelf. Een mooi gezegde. Maar hoe weten potentiële kopers dat ze graag je artikelen willen kopen? En als ze het al in de schappen vinden, interessant vinden en kopen, hoe groot is de kans dat ze trots over een merkloos product zullen doorvertellen? Onbekend maakt immers onbemind.

In de tegenwoordige tijd volgen nieuwe innovaties elkaar steeds sneller op. Zonder kickstart van de marketingafdeling, een eerste initiatief, aanzet, lounge of viral wordt het een hele kluif voor een goed product om in een korte tijd zichzelf terug te verdienen. Het risico dat je spullen te lang in het schap blijven liggen is te groot.

Achterover leunen is er niet meer bij. Voordat je artikelen als een inktvlek kunnen verspreiden streeft de competitie je al voorbij en zit je met incourante voorraad. Nee, ook voor een heel goed product is het keihard werken om het aan de man te krijgen.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.