Image Alt

Citymarketing of regiopromotie

Citymarketing of regiopromotieVeel steden en dorpen doen tegenwoordig aan citymarketing. Immers, het goede imago van een stad is essentieel om in de smaak te vallen bij verschillende doelgroepen.

De benaming citymarketing klinkt zwaar. Is dat nou wel nodig om daar geld aan uit te geven? Ik spreek daarom liever van regiopromotie. Regiopromotie heeft als doel samen met omringende dorpen het aanwezige karakter en de identiteit te verstevigen en gebruik te maken van sterke punten van afzonderlijke plaatsen.

Economisch effect: Toerisme in het ene gebied kan leiden tot meer winkelend of cultuur bezoekend publiek in een buurgemeente. Studenten kunnen leiden tot bedrijvigheid om de hoek en vice versa, gevoel van veiligheid tot wonen en winkelen.

Het effect voor de samenleving: Promotie zal de positieve ervaring van bewoners en bezoekers nadrukkelijk versterken en motiveren. Unieke mogelijkheden worden zichtbaar en bereikbaar door een grotere groep geïnteresseerden. Dit grotere aanbod draagt bij aan een prettigere leefervaring.

Beide dragen weer bij aan een nog beter imago. Mijn conclusie is daarom, regiopromotie verhoogt het leefcomfort en is goed voor economie en samenleving. Vooral doorgaan!


Robert Kroesbergen is een ervaren marketingprofessional. Helpt ondernemers en organisaties met hun strategie, (online) marketing, communicatie, social media, branding en positionering. Schrijft over zijn vak én soms ook over de Arizona Cardinals. Daarnaast zorgt hij als vrijwilliger online marketing bij het Amerikaanse NFL platform Profootballspot.com voor fan-engagement, ontzettend veel nieuwe volgers en het verspreiden van schitterende content.

 

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.