Word online innovator

Word online innovatorHet gaat zo snel tegenwoordig. Het is niet erg als je een keer iets mist. Toch kun je het gevoel hebben de boot te missen op bepaalde onderwerpen waar je belang bij hebt.

De verschillende social media platformen maken het makkelijker dan ooit om op te schuiven in de ladder van de innovation adoption curve van Rogers. Ga van laggard (niet-volger) naar early adopter (volger) en wordt vervolgens innovator (leider).

Hoe ga je online te werk? Heb je nog geen Twitter-, Facebook- en/of LinkedIn-profiel, dan is je eerste stap deze aan te maken. Tenzij je social media-goeroe wilt worden heb je aan deze media voorlopig genoeg.

In stap twee ga je op zoek naar de innovators, de leiders en goeroes, op jouw interessegebieden. In LinkedIn vind je ze bijvoorbeeld via groepen, op Twitter via onderwerpen, suggesties en retweets van anderen, etc. Eigenlijk vind je ze vanzelf, ze verzenden namelijk veel nieuwe ideeën en interessante content.

Je derde stap is de ideeën van anderen op te nemen en ze te verspreiden. Ook kun je zelf je bijdrage leveren aan deze onderwerpen. In deze rol ben je early adopter en leid je jouw volgers naar relevante informatie.

Tijd om innovator te worden. Nu is het moment om goede, simpele en vernieuwende ideeën te ontwikkelen. Zet ze om in waardevolle content en ga de interactie aan. Je hoeft geen duizenden fans te hebben om een leider te zijn. Eentje is in feite al genoeg. Ben jij klaar voor leiderschap?

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.