Het is maar een spelletje

Het is maar een spelletjeEen spelletje? Topsport, dat is het. Van spelregels, beleving, cultuur tot…. marketing. Een vergelijkbaar sportevenement van deze grootsheid is er niet. Dan heb ik het natuurlijk over de finale van American Football, de Super Bowl.

Je kunt ervan houden of niet. Je kunt je er ook tegen verzetten, omdat het nou eenmaal niet in je cultuur zit of vanwege jaloezie, afgunst. Maar als marketeer zit je al weken te likkebaarden bij al het reclamegeweld.

Marketeers, welkom in de uitbarsting van reclame en PR. Het circus van lijstjes beste en slechtste advertenties ooit tijdens de finale. Aankondigingen van budgetten, social media strategieën, goede doelen acties. En als klap op de vuurpijl de nieuwe TV-campagnes tijdens de finale.

Miljoenen dollars worden gespendeerd door de grote merken. De exposure is echter enorm. Het is maar een spelletje, maar niet voor de creatieve industrie.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.