Onopvallend bouwen aan je personal brand

Onopvallend bouwen aan je personal brandDe term personal branding wordt steeds populairder. Meer en meer artikelen worden erover geschreven, adviseurs schieten als paddenstoelen uit de grond en iedereen heeft er een mening over. Elke professional denkt regelmatig na over zijn ‘personal brand’. Toch kleeft er iets negatiefs aan deze term. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.

Wie op het web via Twitter, Linkedin of Facebook bouwt aan zijn persoonlijke merk doet er goed aan zich eerst te verdiepen in de sociale gebruiken op dat netwerk. Worden 15 status updates per dag op LinkedIn als irritant ervaren, op Twitter schitter je in afwezigheid wanneer je slechts één bericht achter laat. Echter, ook op Twitter geldt dat een teveel aan (niet relevante) berichten je volgers kan irriteren of zelfs wegjagen

Toch kun je actief én onopvallend bouwen aan je eigen merk. De sleutel tot succes zit al ‘verborgen’ in de term social media. Sociaal betekent interactie. Interactie is nooit vervelend. Integendeel, interactie kan de hele dag. Bevlogen gebruikers weten hierdoor in korte tijd een positieve lading aan hun merk te geven door persoonlijk te reageren. Geef en ontvang. Zo bouw je in korte tijd aan een succesvol netwerk van echte fans.

Tips die je alvast op weg helpen een graag geziene ‘merk’ te worden:
Twitter – Zorg regelmatig voor een status update. Let op relevantie. Stel eens open vragen aan je volgers. Post niet alleen hyperlinks, maar geef ook je persoonlijke mening. En het belangrijkste, reageer regelmatig persoonlijk en inhoudelijk op de Twitterberichten van bekenden die je volgt en jou volgen.

LinkedIn – Post slechts één of twee keer per dag een status update. Steek juist je tijd in het geven van antwoorden op vragen die gesteld worden door gebruikers (knop: More… > Answers) of meng je in discussies op voor jou relevante groepen.

PS. Vele diensten kun je met elkaar koppelen, waarbij je updates automatisch op al je sociale platformen geplaatst worden. Handig wanneer een bericht voor meerdere sites relevant is. Ga hier echter verstandig mee om en hou zelf de regie in handen in verband met de verschillen in sociale gebruiken per netwerk.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.