Bloggen en Search Engine Optimization (SEO)

Bloggen en Search Engine Optimization (SEO)Maandagavond 19 juli 2010. Ik zit weer klaar om deel te nemen aan #blogpraat, een Twitterchat waar Bloggers met elkaar in gesprek gaan over diverse onderwerpen rondom bloggen.

Vanavond een veelbelovende onderwerp. SEO, Search Engine Optimization voluit, is een onderwerp waar ik me vaker in heb verdiept. Naar mijn mening belangrijk, zolang het niet te tijdrovend is.

Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je website of weblog voldoet aan de belangrijkste SEO-criteria. Een zoekmachine is geprogrammeerd om op basis van voor jou bekende en onbekende factoren het hele web te filteren. Het ultieme doel: de best passende website vinden bij elke zoekopdracht.

Maar stel je voor dat elke website zou voldoen aan de hoogste eisen, regelmatig wordt geüpdate en kan rekenen op een hoge en kwalitatieve linkpopulariteit. Wat dan? Ja, dan is echt de content nog het enige dat telt.

Content. Je bezoeker is in ieder geval nu al genadeloos. Steek daarom 80% van je tijd in een hoogwaardig kwalitatieve tekst. Dan komen de bezoekers vanzelf. Niet alleen via Google, Bing of Yahoo. Juist, vanuit je netwerk, je fans, hun vrienden, etc. etc.

20% van je tijd steek je in de volgende eenvoudige SEO tips:

  • De titel van je blog opnemen in je HTML, <title> tag
  • Zet een kop (met belangrijke zoekwoorden) tussen de tags <H1></H1>
  • De zoekwoorden opnemen in domeinnaam, bijv.: www.domein.nl/zoekwoorden_waarop_je_gevonden_wil_worden.html
  • Geef afbeeldingen en hyperlinks ook een ’titel’ in je HTML-code
  • Voeg een interne linkoverzicht (sitemap) toe aan je website en voor Google voeg je een tekstbestand (sitemap.txt) toe aan je server

    Meer weten over zoekmachine optimalisatie en je blog? Het internet staat vol met tips. Of neem deel aan #blogpraat (lees: hoe doe je mee). Ik nodig je bij deze van harte uit.

    Het transcript van #blogpraat van 19 juli 2010 kun je nalezen via deze link: #blogpraat van 19 juli 2010

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.