Uitblinken

UitblinkenUitblinkers. Iedereen kent wel iemand die uitblinkt. Talent heb je of heb je niet. Maar een uitblinker wordt niet per definitie zo geboren.

Inzet loont. Een uitmuntende prestatie leveren ligt binnen ieders bereik. In je opleiding word je gestimuleerd je talenten te ontdekken en deze ten volle te benutten. Op je werk word je uitgedaagd nieuwe problemen op te lossen en jezelf te ontwikkelen.

Maar pas op dat je niet word afgerekend op je zwakke punten. Wil je als toekomstig bioloog uren werken aan je Economie omdat je een vijf hebt op je rapport? Of voor je passie gaan en jezelf overtreffen met een 10 voor Biologie?

Je snapt het. De enige voorwaarde om echt uit te blinken: je sterke punten kennen en daar gepassioneerd aan blijven werken.

Mijn tips voor uitblinkers:

  • Weet welk doel je wilt bereiken.
  • Zet je zwakke én sterke punten op papier. Vraag dit ook eens aan anderen. Mensen zijn doorgaans niet goed in zelfinschatting.
  • Oefenen, oefenen, oefenen. Ontwikkel je sterke punten door uitdagingen boven je niveau aan te gaan.
  • Zet door, ook als het moeilijk wordt. Succesvol word je als je doorzet daar waar anderen opgeven. Een expert stopt vijf keer zoveel tijd in zijn vak. Zoek eventueel een mentor of een coach om je te stimuleren.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.