Schrijven is (een) kunst

Schrijven is (een) kunstDe één houdt niet van lezen, de ander niet van kunst. Maar zonder dat je erbij stil staat is het geschreven woord de kunstvorm waar je gedurende je leven het meest mee in contact komt.

Ja, schrijven is kunst. Letters, woorden, zinnen. Een creatief proces waarin oneindig veel combinaties een boodschap vormen. Mits in de goede volgorde kan de stijl van de kunstenaar een grote groep mensen aanspreken. De impact van een goed geschreven verhaal is enorm.

En er is geen ontkomen aan. Dagelijks vallen brieven, kranten, contracten, rekeningen en folders in je brievenbus, onderweg word je geconfronteerd met reclame- en verkeersborden, onder- en aftiteling op tv. Of wat te denken van e-mailberichten, Twitter, blogs, websites, etc. En achter elke combinatie van letters zit een persoon, de kunstenaar.

Altijd al kunstenaar willen zijn om je boodschap, je gevoelens, je gedachten aan een breed publiek te verkondigen? Begin dan met schrijven. Een goed verhaal is nog niet zo makkelijk, maar oefening baart kunst. Zet gewoon alles op papier wat in je op komt. Al is het de grootste onzin, dat is al een kunst op zich.

En wie weet trek je de adoratie van een miljoenenpubliek.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.