Neem de trap naar succes

Neem de trap naar succesIn een middelgroot dorp loop ik binnen bij een warenhuis. Drie verdiepingen aan elkaar verbonden door een trap. Doordacht. Zeer breed, niet stijl. Onvermoeid, immers zonder zweet en buiten adem te raken, zou een ieder binnen 12,3 seconden de volgende etage moeten bereiken.

Ondanks de drukte in de winkel ben ik eenzaam op de trap. De treden zijn nauwelijks ingesleten. Halverwege kijk ik nog eens om. Een massa mensen hoopt zich op voor een deur. Boven hetzelfde fenomeen. De LIFT.

Verleidelijk? De lift heeft een wachttijd van minstens drie minuten per groep. Hoe lang men erover doet de top te bereiken is afhankelijk van de keuze van vijf medepassagiers en de personen die op een andere verdieping in willen stappen.

Ongeïnteresseerd, ambitieloos. Zonder enige motivatie en zonder enige vorm van energie. Het komt helaas op veel meer plaatsen voor.

Ambitieus neem ik de volgende trede van de trap. There is no elevator to success. You have to take the stairs – ‘onbekend’.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.