Het bestaat echt, Social Media Optimization

Het bestaat echt, Social Media OptimizationSEM, SEO en SEA zijn afkortingen die gemeengoed zijn geworden. Langzaam maar zeker schuift een nieuwe afkorting binnen in dit landschap, SMO (Social Media Optimization).

Social Media Optimalisatie richt zich op het ontplooien van social media-activiteiten die nieuwe bezoekers naar specifieke webpagina’s moeten brengen. De focus ligt op het genereren van verkeer uit andere bronnen dan zoekmachines. Een social media strategie draagt echter automatisch bij aan de vindbaarheid van uw merken in zoekmachines. Een win-win situatie.

Inzetten van social media kan leiden tot meer kennis voor ontwikkeling van nieuwe en betere producten of diensten, bij werving en selectie, de betrokkenheid van klanten en medewerkers, opbouwen van merkreputatie, verbeterde klanttevredenheid, etc. Dit, een ongekende groeimarkt en bijbehorend potentieel maken SMO misschien wel interessanter dan SEO en SEA samen.

De juiste kennis en ervaring op gebied van social media is echter bij veel bedrijven nog maar nauwelijks in huis. Wie verder wil in deze groeiende en interessante omgeving zal dus op zoek moeten naar een schaarse groep SMO-experts of iemand intern de ruimte geven deze expertise te ontwikkelen.

Een nieuwe functie is hiermee geboren, de Social Media Manager. De Social Media Manager draagt zorg voor drie hoofdtaken:

  1. De content op uw webpagina’s wordt voorzien van RSS-feeds, buttons waarmee lezers content snel kunnen delen op Twitter, Facebook, Hyves, etc., tools voor polls en gebruikerswaarderingen, het toevoegen en linken van andere community-toepassingen zoals bijv. video’s.
  2. Het opzetten van PR-activiteiten op social media platformen zoals Twitter en Facebook, Bloggen en reageren op blogs, deelnemen aan discussies in relevante social media-groepen, etc.
  3. Online reputatie management (ORM); het bewaken van de online reputatie van uw organisatie en haar merken

Wie onderzoekt voor u uw mogelijkheden op de sociale platformen?

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.