Uit het oog uit het hart… maar toch aanwezig?

Uit het oog uit het hart... maar toch aanwezig? Uit het oog, uit het hart. Een uitspraak waar menigeen bekend mee is. Het betekent letterlijk dat iemand sneller wordt vergeten wanneer hij niet meer in je directe omgeving is. Contact verwaterd, betrokkenheid wordt kleiner.

Ook op de werkvloer kennen we dit fenomeen. Al dan niet bewust opgezocht door mensen zelf. Kantoordeuren blijven gesloten. Anderen kruipen het liefst achter hun computer weg. En als je ze tegen komt in de hal roepen ze enkel bij het passeren nog snel ‘druk, druk, druk!’.

Misschien voel je je hierdoor wel niet begrepen door je collega’s. Is er nooit iemand die eens interesse toont in jouw projecten. Iemand die je een schouderklopje geeft of je wil helpen met het wegwerken van een stapel belangrijke stukken.

Stop. Zo kom je nergens. Doorbreek alle gewoonten. Loop regelmatig binnen bij de personen die belangrijk voor je zijn. Herhaal jezelf en je (positieve) boodschap. Spreek in het openbaar eens voor een groep collega’s. Schrijf stukken over je werk op het prikbord, het internet of intranet, de nieuwsbrief, etc.

Kortom, laat je sporen na en niemand zal je (werk) vergeten. Zelfs niet als je niet in de directe omgeving bent.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.