Was mich nicht umbringt, macht mich stärker

Was mich nicht umbringt, macht mich stärker“Was mich nicht umbringt, macht mich stärker”. Deze boodschap van wijsheid behoort toe aan Friedrich Wilhelm Nietzsche, een beroemde en invloedrijke Duitse filosoof uit de negentiende eeuw.

Nietzsche stelt in zijn werken onder andere centraal dat de mens positieve krachten (vreugde, dominantie, sterkte) en negatieve krachten (leed, onherstelbaar verlies) moeten leren omarmen. De mens is immers zelf het product en de drager van deze krachten. Een levensspel van zijn en schijn die met elkaar zijn verweven. Er is slechts één wereld en daarmee zullen we moeten leren leven.

Het vieren van succes is geen probleem. Maar hoe ga je om met tegenslag? Dat bepaalt voor een groot gedeelte hoe je in je leven staat. Wees niet bang, durf te falen en leer van alles wat op je pad komt. Geef in ieder geval nooit op, want alleen dan zul je vroeg of laat alsnog het doel bereiken.

Add Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.