Portfolio

 

Portfolio Robert Kroesbergen

In de afgelopen jaren heb ik brede ervaring opgedaan in het marketing- en communicatievak. Van het schrijven van persberichten, content voor websites, brochures en nieuwsbrieven tot het organiseren van beurzen en events. Maar ook in het maken van marketingplannen, mediaplannen, het opstellen van budgetten en advies in branding en positionering.

Ik combineer strategie, analyse en creatie in mijn marketingwerk. Toonbaar in mijn portfolio zijn de concepten van de creatieve zijde van het vak. Hieronder heb ik een selectie gemaakt.

BEURZEN EN EVENTS

In mijn carrière heb ik voor diverse beursdeelnames en evenementen de leiding gehad over de organisatie en het ontwikkelen van de standconcepten. Van kleinere stands op vakbeurzen en van grote op zichzelf staande evenementen. Op de pagina beurzen & evenementen vindt u foto’s van alle recente beurzen en evenementen die ik heb georganiseerd.

Bia BV Infra Relatiedagen Gorinchem 2012 foto 04


E-MAILNIEUWSBRIEVEN

Ik heb ruime ervaring met het opzetten van e-mailnieuwsbrieven. Van tekstschrijven tot en met het opzetten van het
definitieve concept. Het start voor mij met een ontwerp opgemaakt in Adobe Illustrator. Hierna zet ik de nieuwsbrief om naar HTML voor verzending (via bijvoorbeeld Mailchimp) naar de doelgroep.

 


SOCIAL MEDIA

Ik ben al vele jaren actief met diverse Social Media platformen zoals Twitter, LinkedIn, Facebook, Twitter en bloggen. Ook voor mijn werk zet ik Social Media (LinkedIn en Facebook) in. In augustus 2014 lanceerde ik – in samenwerking met Apostle – voor BIA Benelux een Facebook-campagne in Nederland en België. In vier weken tijd werden op beide pagina’s circa 700 likes gegenereerd en 130 e-mailadressen verzameld. Wilt u ook een succesvolle social media campagne opstarten? Neem dan contact met me op!

Voor Techcomlight B.V. heb ik rondom verschillende thema’s leuke, deelbare posts voor op Social Media bedacht en uitgewerkt.

Earth-Hour-2015

Als vrijwilliger online marketing ben ik voor het Amerikaanse Profootballspot.com verantwoordelijk voor onder andere het Twitter-kanaal @spot_cardinals en @spotdraft. Mijn werk draait met name om het werven van meer volgers, aanbieden van voldoende content en engagement met de fans. Hierbij stuur ik ook een designer aan.

NFC championship

 


PERSBERICHTEN EN TEKSTEN SCHRIJVEN

In mijn carrière heb ik al heel veel persberichten en teksten geschreven. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Of het nu gaat om technische producten, ter aankondiging van een evenement, een introductie van een merk of een jubileum. Er is altijd iets te schrijven en te publiceren.

Gebruik maken van de kracht van content marketing en free publicity? Ik bespreek graag de mogelijkheden.


ONTWERPEN VAN LEAFLETS EN BROCHURES

In januari 2011 presenteerde ik bij Smits Rolluiken en Zonwering B.V. een nieuwe lijn leaflets. Kleurgebruik in het ontwerp, de
tekst en de fotografie. Allemaal maken ze onderdeel uit van een moderne en afwijkende stijl ten opzichte van de competitie. Geheel in lijn met de boodschap van het merk Smits: een sterk merk.

Afhankelijk van de wensen ontwerp ik zelf een flyer, leaflet, advertentie of brochure. Of begeleid ik deze projecten met professionele ontwerpers, fotografen en tekstschrijvers. In veel gevallen pak ik daarbij zelf de pen om de juiste briefing en content te genereren.

 


RESTYLE NIEUWE SHOWROOM SMITS

Hoe en waar ontvangt u uw klanten? Het is belangrijk een goede eerste indruk te maken. Begin 2010 heb ik gewerkt aan een ware metamorfose van de showroom / gespreksruimte van Smits. De nieuwe uitstraling is strak en modern. Door veel gebruik te maken van de kleur wit komt het geheel erg ruimtelijk over. De blauwe LED-verlichting in de displays versterkt dit gevoel. Verder is de showroom van alle gemakken voorzien. Hiermee sluit het in alle opzichten aan bij de positionering van Smits en haar merken Best Buy Smits en Jan des Bouvrie-zonwering.

 Showroom Smits Rolluiken en Zonwering B.V.


SAMENWERKING SMITS/JAN DES BOUVRIE

In 2009 werd door Smits een samenwerking gestart met designer Jan des Bouvrie en lanceerden zij diverse zonweringproducten op de markt. Een bijzondere samenwerking. Marketing speelde een belangrijke rol bij de succesvolle introductie. Van marktbenadering tot design van de communicatiemiddelen.

Een voorbeeld is het ontwerp van de website. Hierin geïntegreerd zijn een interview met Jan des Bouvrie en een film over de vrijstaande zonwering, de eyecatcher van de serie producten van Jan des Bouvrie. Uitnodigingen voor het speciale event, de brochures, promotiemiddelen, et cetera… alles ademende dezelfde merkbeleving. Alles was ‘Jan des Bouvrie zonwering by Smits’.

Website Jan des Bouvrie-zonwering